Hogy készülj egy rúdfitness vagy légtorna fotózásra?

Az örök kérdések, amiket mindenki feltesz, mielőtt eljön hozzám egy fotózásra: hány pózzal készülj, hány ruhát hozz, milyen hátterek lesznek, hogy kapja meg a képeket stb.

Megpróbálok ebben a posztban minden részletre kitérni, de ha valami kimarad szóljatok és bővítem! :)


Először is: egyéni vagy csoportos fotózásra jössz?


Beszéljünk először az egyéniről:

Megbeszéljük az időpontot és hogy nagyjából hány retusált képet szeretnél majd a végén. 3-4 plusz pózt nyugodtan számolj rá, bele fog férni az időbe, valamint sokszor előfordul, hogy egy póz a fotózás napján pont nem megy valamiért. Ezzel nincs semmi gond, megyünk ilyenkor tovább egy másik pózzal :)

A hátterek mindig idő függvénye, de 2-3 különböző háttér/megvilágítás van általában egy egyéni fotózáson. Ezeket minden esetben te választhatod ki. A hátterekhez fogok majd javasolni ruhákat is, hogy melyik színek mutatnak a legjobban a fotókon.

A fehér, fekete, valamint a testszínű/nude szettekkel soha nem lőhetsz mellé :)

A fotózás elején van 20-30 perc bemelegítő időd majd utána jöhet a fotózás.

Átöltözni közben át tudsz, akár többször is.

Hívhatsz magaddal egy segítőt/edzőt/barátnőt aki segít a pózoknál, illetve beforgat ha szükség van rá. Minden pózt megtudsz próbálni többször is, én minden trükk után megmutatom az elkészült képet és eldöntheted hogy újra nekiugrasz-e, vagy tökéletes lett elsőre :)

A fotózás után Google Drive linken fogom elküldeni a vízjeles nyers képeket és Te választhatod ki, hogy melyikeket szeretnéd retusálva megkapni. Természetesen tudsz utólag plusz képeket is kérni, ha több is tetszik, mint ami a megbeszélt fotócsomagban szerepelt.Csoportos fotózások:

Általában egy-két havonta szoktam szervezni egy napot, amikor lehet jönni rúdfitness vagy légtorna fotózásra hozzám csoportosan. Ez azt jelenti, hogy kisebb csoportokba vagytok osztva (4-6 fő) és egyszerre vagytok a fotózáson (ez ált. 3 óra egyben).

Itt már előre egy facebook csoportban megbeszéljük, hogy ki milyen háttereket szeretne és fotózáson sorba megyünk mindegyik kiválasztott hátteren. (4-5 különböző szín szokott beleférni az időbe)

Egyszerre érkeztek, bemelegítetek és felváltva csináljátok a trükköket az eszközön.

Ilyenkor van idő pihenni/átöltözni két fotó között, mert addig a többiek csinálják a saját pózaikat. Az ilyen fotózásokon mindig van velem egy segítő asszisztens, aki beforgat titeket és segít a pózokban.

2-3 plusz pózt nyugodtan számolj rá a csomagban szereplő képszámhoz képest, bele fog férni az időbe, valamint sokszor előfordul, hogy egy póz a fotózás napján pont nem megy valamiért. Ezzel nincs semmi gond, megyünk ilyenkor tovább egy másik pózzal :)

Az egyik nagy előnye a csoportos fotózásoknak, hogy nagyon sokat segítitek egymást: ötletet adtok egymásnak pózokban és sokszor adtok nagyon jó tippeket, hogy ki hogy csinálja az elemet. Természetesen az ára is kedvezőbb a csoportos fotózásoknak, viszont ezek fix időpontokban vannak.

A fotózás után Google Drive linken fogom elküldeni a vízjeles nyers képeket és Te választhatod ki, hogy melyikeket szeretnéd retusálva megkapni. Természetesen tudsz utólag plusz képeket is kérni, ha több is tetszik, mint ami a megbeszélt fotócsomagban szerepelt.


Minden rúd vagy légtorna fotózásra igaz:

Írjátok előre össze, hogy milyen pózokat szeretnétek megcsinálni, hogy kell belemenni, honnan kell fellendülni stb.

Nagyon felgyorsítja a fotózást, ha nem kell gondolkozni és próbálgatni az elemeket

Ha lehetőség van rá hozzatok fotót is a pózról és akkor mi is tudunk segíteni, ha elakadnál :)


Libbenős szoknyák: minden fotózásra szoktam vinni őket és nagyon szívesen odaadom mindenkinek a fotózásra :) (piros és fehér színű van)


Rúd:

A rúd 45 mm-es króm Lupit pole. Ziát hozz magaddal nyugodtan, magadra tudsz kenni, de a rúdra jobb ha nem, mert elég nehéz eltüntetni a nyomait a fotókon. :(

Karika:

95 cm átmérőjű, fekete bandázzsal

Silk:

piros színű, 14 méteres


Egyéni fotózásra tudtok hozni bármilyen saját eszközt is!


Bármi kérdésetek van még, nyugodtan írjatok Facebookon vagy e-mailben: info@niaphoto.hu


Szeretettel várlak Titeket,

Nia


211 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése